Влакове отново преминават през гара Иганово

Влакове отново преминават през гара Иганово
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Движението на влаковете, които преминават през гара Иганово, вече е възстановено, съобщиха от БДЖ. Всички бързи и пътнически влакове вече се движат по редовния си график в участъка между гарите Христо Даново-Иганово-Карлово.

Движението на влаковете в участъка беше спряно от съображения за сигурност след взривовете във военните складове в с. Иганово.

В същото време стана ясно, че от сутринта 22 експлозии е имало в цеха в Иганово. Последният взрив е бил в 12:20 часа. Около 500 термобарични гранати са предизвикали взривовете в Иганово. Рзледващи и хора смятат, че може да е става дума за саботаж. Няма как да се взривят сами съхраняваните боеприпаси, твърдят разследващите.
 
След измерванията на въздуха стана ясно, че няма замърсяване и опасност за хората. Районът обаче остава отцепен.

Окръжната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за унищожаване на имущество на значителна стойност чрез взрив във връзка с днешните взривове в цех на ВМЗ-Сопот в село Иганово.

В момента се извършват разпити на свидетели, а след обезопасяване на периметъра ще бъдат направени огледи на местопроизшествието и ще бъдат назначени експертизи, които да установят причините за взривовете, съобщиха от прокуратурата.



#влак #Иганово #взривове #движение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »