Захариев: Финансирах ГЕРБ, вече нямам пари за заплати

Захариев: Финансирах ГЕРБ, вече нямам пари за заплати
Валентин Захариев добави, че се гордее с „Кремиковци”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалният през последния месец собственик на Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали Валентин Захариев заяви, че е финансирал с от 5 до 10 000 лв. ГЕРБ на последните избори през октомври.

В интервю по Нова телевизия в събота бизнесменът не отрече, че е финансирал предизборната кампания на партия ГЕРБ в края на миналата година.

„Вярно е. Има нещо такова. Дадох на ГЕРБ 5000 лв. или 10 000 лв. Нищо не съм дал под масата, с това съм известен”, коментира той в предаването „Карбовски: Директно”.

По повод случващото се в „Горубсо–Мадан” и ОЦК Кърджали, Захариев уточни, че не се чувства престъпник и добави, че е закупил и двата завода, когато е имал пари.

„Сега вече нямам пари. Всички средства, които имах, съм ги вложил в бизнеса си, но те свършиха. Дойде време, в което не мога да направя нищо повече”, каза още бизнесменът.

„Твърденията, че имам 126 млн. лв. са лъжи. Нямам кеш такива пари. Всичко е в активи”, добави той.

Във връзка с протестите и в двете предприятия, Валентин Захариев обясни, че е разговарял с премиера Бойко Борисов по този повод.

„Борисов е силен човек. Решихме да разрешим максимално бързо натрупалите се проблеми”, допълни той.

Във връзка с управлението на „Кремиковци”, Захариев посочи, че за сегашното състояние на завода той не носи отговорност.

„По време на моето управление „Кремиковци” беше в добро състояние. Гордея се с „Кремиковци”. ОЦК - Кърджали е на 55 години. И преди да го взема, и сега, то е на загуба”, каза още той.

#Кърджали #ОЦК #Оловно-цинковия комбинат #Валентин Захариев #ГЕРБ #избори #Бойко Борисов #премиер #Кремиковци #Горубсо-Мадан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »