Бетонират едно от последните незастроени кътчета по Черноморието

Бетонират едно от последните незастроени кътчета по Черноморието
Снимки: Нова ТВ
A A+ A++ A

Едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие беше залято с бетон в седмицата преди Великден. Къмпингът “Юг”, в северната част на залива Корал, стана жертва на проект на инвеститора ИФ “Фаворит”, който има издадено разрешително от община Царево за изграждането на вилно селище от 16 къщи с площ над 1200 кв. м”, алармираха от сдружението “Да запазим Корал”.

Те възнамеряват да подадат сигнал до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, ДНСК и главния прокурор Сотир Цацаров с искане разрешението за строеж да бъде отменено.

На снимковия материал се вижда, че строителството се извършва в непосредствена близост до самия плаж, който иначе е публична държавна собственост и по думите им е в „очевидно нарушение” на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Според самите инвеститори първите къщи ще бъдат завършени преди началото на летния сезон.

"Целият залив Корал е известен с това, че плажът и прилежащата му зона е изграден от дюни и хабитати и по този начин по смисъла на закона представляват защитена зона”, казват още от “Да запазим Корал”.

От там припомнят, че през есента на 2014 г. е било установено, че само около плажа Корал са издадени неправомерно 35 строителни разрешения. Сдружението иска и разследване за начина, по който е придобита земята на къмпинг “Юг”, както и подвеждане под отговорност на лицата, които са издали разрешителното за строеж.

#Черноморие #къмпинг "Юг" #Бетон #Черно море #Дюни #строеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай