Металурзите протестират, въпреки премиерските обещания

Металурзите протестират, въпреки премиерските обещания
От регионалното бюро на КНСБ заявиха, че еднократната помощ от 325 лева е глътка въздух за работниците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали заявиха, че протестът им ще продължи, въпреки обещанието на премиера Бойко Борисов до седмица да получат неизплатените си заплати.

Борисов, заедно със социалния министър Тотю Младенов, пристигнаха в събота следобед в Кърджали.

Преди премиера да се появи пред чакащите работници пред Дома на културата в града, Младенов се запозна как протича изплащането на еднократната помощ от 325 лв., предаде агенция „Фокус”. Металурзите благодариха на социалния министър за помощта.

На среща с работниците дойде и Борисов, като първият му въпрос беше дали е започнало изплащането на еднократните социални помощи.

Той влезе в Бюрото по труда, където металурзите получаваха паричната помощ. По-късно премиерът изрази надежда пред стотиците работници на ОЦК, че до края на седмицата ще си получат заплатите си.

„Подпомагаме завършването на преговорите между банките-кредитори със собственика на завода, за да дойде нов мениджър и да управлява така, че предприятието отново да стане печелившо. Надявам се, в края на тази седмица, която идва, или в началото на другата, пак да дойда с вече взето решение да се платят и заплатите”, заяви Борисов в центъра на Кърджали.

Кърджалийските металурзи изпратиха министър-председателя с аплодисменти, но заявиха че ще продължат протестите си докато заплатите им бъдат преведени по сметките.

От регионалното бюро на КНСБ заявиха, че еднократната помощ от 325 лева е глътка въздух на фона на това, че тези хора не са получавали възнаграждения дори за Нова година.

#министър-председател #заплати #Бойко Борисов #премиер #протест #металурзи #Кърджали #ОЦК #Оловно-цинковия комбинат #Тотю Младенов #социален министър #Дома на културата #бюрото по труда #социални помощи #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"