Лечението на Стилиян Петров започва в понеделник

Лечението на Стилиян Петров започва в понеделник
Болестта е била открита след мач от английското първенство срещу „Арсенал”, когато футболистът се почувствал зле и бил подложен на изследвания. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Стилиян Петров постъпва в лондонска клиника и започва лечението си още в понеделник, съобщи докторът на националния отбор по футбол д-р Михаил Илиев.

В събота по бТВ Илиев обясни, че медицинското заведение е едно от водещите в Европа и работи с Американския хематологичен институт, специализиран в намирането на лечение на този тип сериозни болести.

Капитанът на английския тим „Астън Вила” и на българския национален отбор Стилиян Петров бе диагностициран с остра форма на левкемия.

Болестта е била открита след мач от английското първенство срещу „Арсенал”, когато футболистът се почувствал зле и бил подложен на изследвания.

„Когато ми се обади, очаквах да ми съобщи добри спортни новини. Беше директен. Каза, че има диагностицирана левкемия. За мен беше като гръм от ясно небе, защото той е израснал пред очите ми”, разказа за разговора си с национала д-р Илиев.

Той сподели още, че Стилиян в живота е такъв, какъвто е на терена – хладнокръвен и спокоен, и знае, че му предстои сериозна битка.

„Имало е да става. Не е необходимо да разравяме жаравата. На всички им е тежко. Надяваме се, че както има нови болести, така има и нови методики за справяне с тях”, допълни д-р Илиев.

#Стилиян Петров #Националния отбор по футбол #България #Астън Вила #Арсенал #Европа #левкемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници