Борисов обеща на металурзите заплати до седмица

Борисов обеща на металурзите заплати до седмица
Премиерът Бойко Борисов отиде при металурзите от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обеща на работниците от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали да получат заплатите си до седмица, предаде ТВ7.

Той и социалният министър Тотю Младенов пристигнаха следобед в Кърджали, където металурзите от ОЦК протестират срещу неизплащането на заплатите им и състоянието на предприятието, в което работят.

Много работници посрещнаха премиера. По-голямата част от тях вече взеха по 325 лв. социална помощ, отпускана еднократно, но крайно необходима на служителите, които от месеци не са получавали заплати.

„Подпомагаме завършването на преговорите между банките кредитори със собственика на завода, за да дойде нов мениджър и да управлява така, че предприятието отново да стане печелившо”, обяви министър-председателят пред работниците, като добави, че кабинетът е солидарен с исканията им.

„Надявам се в края на тази седмица, която идва или в началото на другата, пак да дойда с вече взето решение да се платят и заплатите”, каза още премиерът.

Преговорите за намиране на изход от кризата във фирмата продължават и очакванията на правителството са скоро да бъдат финализирани.

На пресконференция в Министерски съвет късно вечерта в петък Борисов обяви, че заемите, за които става въпрос са за около 300 млн. лева.

#Бойко Борисов #премиер #Оловно-цинковия комбинат #ОЦК #Кърджали #Тотю Младенов #социален министър #металурзи #социална помощ #заплати #министър-председател #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници