60 000 българи вече планирали морето

60 000 българи вече планирали морето
По данни на Българката туристическа камара 25 хиляди български семейства вече са си запазили места по българското Черноморие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 60 хиляди българи вече са направили летните си резервации за морето.

Ранното записване е започнало не само заради отстъпките, а и защото по закон графикът с отпуските вече е готов, предаде бТВ.

По данни на Българката туристическа камара 25 хиляди български семейства вече са си запазили места по българското Черноморие. Останалите 35 хиляди са на индивидуални записвания.

Всички подранили получават около 20% отстъпка. За Великден вече пък са заети почти всички хотели и по морето, и в планината. Към Гърция за този празник ще пътуват 60 хиляди българи.

Бум на ранните записвания на българи има и в Слънчев бряг. Някои от хотелите вече са заети на 100% за определени дати. Така тази година туристите не трябва да разчитат на резервации в последния момент.

„След опита от миналото лято българите разбраха, че е по-добре да запишат по-рано почивките си. Отделно от това ползват, разбира се, съвсем други условия,” коментира Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

От бранша отчитат, че преди отрано отпуските са си планирали предимно чужденците. Близо 80% от тях знаят какво ще правят за месеци напред. Сега и българите се организират предварително.

В туристическата камара очакват много българи да заминат и тази година зад граница.

#МОРЕ #резервации #Черноморие #Великден #планина #Гърция #Слънчев бряг #хотели #Елена Иванова #Съюза на собствениците в Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »