Главният прокурор е свръховластен и неконтролируем, смята Кънев

Главният прокурор е свръховластен и неконтролируем, смята Кънев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Реформаторският блок смята, че българската прокуратура трябва да има по-малко правомощия, да бъде децентрализирана, а не властта да бъде съсредоточена в един човек, и с повече контрол”. Това посочи съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в ефира на бТВ.

Според него българският главен прокурор е свръховластен и неконтролируем.

По думите му историята на прокуратурата в прехода е история на неуспехи. „Длъжни сме да бъдем критични към система, която не е ефективна”, заяви той.

Радан Кънев защити предложението за създаване на две прокуратури.

„Трябва да създадем независима от нас институция, която да създава страх у нас, политиците”, заяви лидерът на Реформаторския блок. Той настоя за подобна мярка, за да бъде разбит моделът „Кой”.

Радан Кънев призна, че не е изненадан от инициативата на ДПС за вот на недоверие в сферата на здравеопазването.

„Очаквах, че първият вот на недоверие ще е конкретно срещу Петър. Стреля се по силните министри – така и опозицията се чува по-добре и стои по-плътно в очите на симпатизантите си”, подчерта той.

Атаките срещу други министри от квотата на Реформаторския блок – на образованието - Тодор Танев, и на отбраната - Николай Ненчев, той нарече „поредната депесарска интрига”, която не заслужава коментар.

#главен прокурор #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »