ВСС образува дисциплинарка срещу съдия Петя Крънчева

ВСС образува дисциплинарка срещу съдия Петя Крънчева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу зам.-шефката на Софийския градски съд и ръководител на Наказателното отделение Петя Крънчева.

Предложението за дисциплинарно производство срещу съдията бе направено от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Предложението е свързано с доклада на ВСС от проверката в градския съд. В него бе констатирано, че Крънчева подала невярна информация в съвета за разпределените й дела.

ВСС отхвърли две повторни искания на правосъдния министър Христо Иванов за образуване на дисциплинарни производства срещу бившия председател на СГС Владимира Янева заради разрешенията за прилагане на СРС по аферата "Червеи" и срещу бившия следовател Петьо Петков.

Мотивът за отказ за образуване на дисциплинарка срещу Янева е, че министърът на правосъдието не е обжалвал отказа на съвета пред Върховния касационен съд.

Първият и вторият отказ на магистратите за подвеждане под отговорност на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров е заради това,че давността за дисциплинарно преследване срещу него е изтекла.

#ВСС #образува #дисциплинарка #Петя Крънчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници