Пилотският лиценз на Лубиц бил според правилата

Пилотският лиценз на Лубиц бил според правилата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Процедурите при даването на лиценз за пилотиране на Андреас Лубиц са били спазени. Това е тезата на "Луфтханза" и германските авиационни власти. По-рано "Луфтханза" заяви, че Лубиц я е уведомил за това, че през 2009 г. е имал период на депресивно състояние, предаде Ройтерс.

"Стигнахме до съвместния извод, че са били спазени правилните процедури за даване на лиценз на пилот", заявиха от Федералното бюро за въздушен транспорт в изявление, след като по-рано беше проведена среща между изпълнителния директор на "Луфтханза" Карстен Спор и президента на федералното бюро Йорг Мендел.

Бюрото не е било уведомено за предишните периоди на депресия на пилота. Но от "Луфтханза", която е собственик на "Джърман унигс", смятат, че предишните разпоредби в Германия, които са в сила до 2013 г., компанията не е длъжна да дава такава информация.

Повод за коментара са обвинения срещу авиокомпанията, че не е съобщила на Федералната авиационна служба за депресията, която получил преди години Лубиц. Той съобщил през 2009 г. в школата за летци на Луфтханза, че е страдал от депресия в миналото. Той е получил удостоверение за пилотиране на пътнически самолети чак през 2012 г.

Втората черна кутия на катастрофиралия самолет във Френските Алпи, потвърди съмненията, че Лубиц го е разбил умишлено. Разследването показа, че той е приемал медикаменти за депресия месеци преди инцидента, причинил смъртта на 149 души и на самия пилот. Инцидентът стана във френските Алпи на 24 март.

В същото време бе съобщено, че прокуратурата в Дюселдорф не може да потвърди появилата се инфромация, че вторията пилот на А320 Андреас Любиц е изсипал диуретично вещество в напитката на капитана, за да го принуди да излезе от пилотската кабина.

#Андреас Лубиц #Лубиц #Луфтханза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници