По-строги санкции за работата без договор, иска Калфин

По-строги санкции за работата без договор, иска Калфин
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ще инструктирам Главна инспекция по труда да засили контрола върху спазване на правилата за безопасност на труда. Не е допустимо работодателите и работещите да се отнасят с намалено внимание към човешкото здраве и живот". Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Той изрази остро възмущение по повод зачестилите през последните дни трудови злополуки, при които загинаха и пострадаха няколко души.

"Специално внимание ще се обърне и на „консервирането“ на строителни обекти преди активния туристически сезон", съобщават от МТСП.

По повод последния инцидент, взел жертви след срутването на хотел в комплекс „Слънчев ден“, Ивайло Калфин заяви, че институциите ще бъдат безкомпромисни към работодатели и работници, наети без трудов договор, особено когато нерегламентираният труд води до тежки увреждания и смърт.

„Вече проведох разговор с министър Христо Иванов и се разбрахме да възложим на експертите законодателни промени, които да предвидят увеличена наказателна отговорност за работодатели, които наемат работници без трудов договор и които умират, докато си вършат работата. Ще предложим и увеличаване на паричните санкции за работа без договор.“, посочи Калфин.


#Ивайло Калфин #Инспекция по труда #срутване #трудов договор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"