Гърция ще увеличи износа за Русия, въпреки продоволственото ембарго

Гърция ще увеличи износа за Русия, въпреки продоволственото ембарго
Алексис Ципрас и Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия и Гърция ще намерят начин да преодолеят проблемите, свързани с увеличаването на гръцкия износ в условията на продоволственото ембарго, което Русия въведе в отговор на санкциите от страна на Европейския съюз, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, който е на посещение в Москва.

"В сферата на търговията вчера ние определихме възможностите за увеличаване на гръцкия износ за Русия особено що де отнася до продукцията от селскостопанския сектор, който претърпя сериозни загуби в резултат на руските ответни санкции. В същото време намерихме начин да преодолеем тези усложнения, без да създаваме някакви проблеми между отношенията с нашите страни и отношенията Русия-Евросъюза", заяви Ципрас, цитиран от РИА Новости.

През август 2014 г. руският президент Владимир Путин подписа указ за прилагане на специални икономически мерки, с които се забранява или ограничава за срок от една година вносът на "селскостопанска продукция, суровини, полуготови материали и продоволствени продукти от държавите, наложили санкции на руски юридически или физически лица или присъединили се към такова решение".

#Русия #Гърция #санкции #Алексис Ципрас #Ципрас #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »