Няма признаци на живот от тримата затрупани под хотела (Видео)

Няма признаци на живот от тримата затрупани под хотела (Видео)
A A+ A++ A

Няма признаци на живот под руините на срутения 10-етажен хотел "Вероника" в комплекс "Слънчев ден", в курорта Св. Константин и Елена. Въпреки че са направени проверки от спасителите с термокамери и обучени кучета, няма признаци на живот. Верига от спасители с мегафони тръгна из развалините на хотела, като на всеки 2 метра се спира и съобщава: „Над вас са спасители, дайте сигнал, ако ни чувате, че се намирате под нас”.

Припомняме, че от инцидента до момента е ясна една жертва - 40-годишен работник. Според шефа на варненската Инспекция по труда инж. Иван Иванов - човекът, който са успели да извадят от развалините, е бил буквално размазан.

В инспекцията по труда вече разполагат с ЕГН на един от затрупаните работници. Според тяхната проверка обаче се оказва, че този човек не се води никъде на трудов договор. Вероятно заради масовата липса на договори, останалите строители, които са били свидетели, са се разбягали.

Самата трагедия е станала поради неспазване на елементарни изисквания за охрана на труда от страна на фирмата-подизпълнител, смята експертът. "Досега сме открили само едно ЕГН, но лицето не е идентифицирано, като за него не е открит трудов договор, вероятно същото е и положението и с останалите трима работници", казва инж. Иванов.

Според него, работниците са действали като самоубийци - след като тежката техника не е успяла да бутне 10-етажната сграда, четиримата са влезли вътре и са започнали да режат на ръка арматурата на подпорните колони на първия етаж. Вероятно това е станало и причина сградата да рухне върху тях.

След като инцидентът е станал в рамките на работното време - около 17 часа днес, той определено е трудова злополука и отговорност носи фирмата-подизпълнител, коментираха експерти по трудово законодателство.

Според близките им, работниците са работили за надница 20-30 лева на ден.

#Иван Иванов #Слънчев ден #Виктория #хотел #хотел "Вероника"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"