Управителят на „Снабдяване и търговия" към МО напусна поста

Управителят на „Снабдяване и търговия" към МО напусна поста
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управителят на „Снабдяване и търговия” към военното министерство Росица Русева е подала оставка във вторник вечер, съобщиха от ведомството. Причините за това й решение били спекулациите около нейното име и дейността й в дружеството.

Русева беше назначена в дружеството в края на миналата година. Министър Николай Ненчев я определи като „много добър финансист и икономист”, като посочи, че на „Снабдяване и търговия” се разчита за по-активна реализация на излишна бойна техника. През февруари обаче се появиха публикации, според които Русева е получила отказ от достъп до класифицирана информация.

Посочваше се още, че тя е била в листи на Реформаторския блок и БЗНС и след назначаването си е извършила чистка в „Снабдяване и търговия”.

Припомняме, че преди месец от БСП бяха разтревожени от този случай заради това, че новият управител на дружеството Росица Русева е разпоредила и разрешила достъп на частна охранителна фирма до сървърите и личните кодове за достъп до програмата, която е основен работен инструмент в дружеството. Този информационен регистър следи цялата търговия на дружеството. Министърът на отбраната при всички случаи е съпричастен към случващото се, убедени бяха от опозицията.

#Николай Ненчев #БСП #МО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"