Трима задържани за убийството на Банскалията

Трима задържани за убийството на Банскалията
Всички задържани се проверяват за съпричастност за убийството на Сукалински. Снимка: poligraff.net
A A+ A++ A

Трима души са задържани за 24 часа в благоевградския арест във връзка с убийството на председателя на фен клуба на футболния отбор „Пирин” – 41-годишния Димитър Сукалински- Банскалията, съобщи директорът на ОД на МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Всички задържани се проверяват за съпричастност за убийството на Сукалински, заяви Костов пред радио „Фокус”. Прокуратурата обаче ще преценява дали спрямо задържаните да бъдат повдигани обвинения.

От полицията обясниха, че от показанията на част от задържаните ще се установява истинността на алибито на останалите задържани.

По думите на Костов съпричастността на всеки един от задържаните към убийството на Сукалински на този етап не е доказана категорично.

Тепърва разследването ще установява дали наистина тримата задържани са действителните убийци на Банскалията. И тримата задържани са криминално проявени.

В зависимост от фактите и обстоятелствата, които ще бъдат съобщени от тях, ще стане ясно дали в ареста ще бъдат задържани нови лица, съпричастни към убийството на Банскалията.

Не е изключена възможността Сукалински да е бил убит не от две лица, както бе обявено по-рано, а от повече, обявиха компетентните органи.

В петък в благоевградския квартал „Струмско” беше обискиран и задържан Златан Георгиев – Златния във връзка с убийството на Банскалията.

Адвокатката на задържания, Мария Георгиева, се оплака, че 8-годишното дете на клиента й е станало свидетел на задържането. Тя съобщи и за полицейско насилие спрямо Златния, както и за това, че не е допусната в жилището на клиента си.

41-годишният председател на фен клуб „Пирин - Реален" Димитър Сукалински бе открит заклан в заключения си отвън апартамент в „Орлова чука", част от жк „Еленово".

Банскалията бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си.

Починал е от кръвозагуба, въпреки, че е успял в 20:36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите „Помощ, помощ".

#убийство #фен клуб #Пирин #МВР #Георги Костов #Благоевград #полиция #Златан Георгиев – Златния #Мария Георгиева #Орлова чука

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »