8 задържани при спецакция в Югозападна България

8 задържани при спецакция в Югозападна България
A A+ A++ A

Осем задържани, газов пистолет, 100 килограма нарязан тютюн и 12 кутии цигари без бандерол. Такъв е резултатът от акцията на жандармерията и полицията, извършени рано тази сутрин в Петрич, Сандански и Благоевград.

Целта на спецоперацията била издирване на лица, укриващи се от наказателно преследване, противодействие, пресичане и разкриване на криминални престъпления, недопускане извършване на груби масови нарушения на обществения ред и пресичане на ескалацията на напрежение.

Проверени са жилища в кв. 182 и кв. 37 в Петрич. Задържани са четири лица, като в едно от жилищата, обитавано от 36-годишно лице с инициали С.М. от Петрич, са намерени и иззети около 12 кутии цигари с чужд бандеролен знак.

След извършена проверка в жилища в село Склаве, община Сандански, и две моторни превозни средства, са задържани четири лица. В едно от жилищата, обитавано от 39-годишно лице с инициали З.С. от село Склаве, е намерен и иззет газов пистолет без налични документи за него.

В хода на проверката са намерени и иззети около десет чувала, съдържащи нарязан тютюн с общо тегло около 100  килограма. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

Работата на полицейските служители продължава.

#акция #жандармерия #Петрич #Сандански #Югозападна България #досъдебно производство #задържани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"