Книга на Божидар Димитров - именувана на футболист, било случайно

Книга на Божидар Димитров - именувана на футболист, било случайно
Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Както съобщихме, в понеделник проф. Божидар Димитров бе окраден. Оказва се, че книгата му „12 мита в българската история” е издадена с името на друг автор с името Антонио Иванджиков. Издателството, отпечатало книгата, е „Печатница НИМА” ЕООД, Плевен.

22-годишният Иванджиков е футболист на тредовизионния „Левски” от град Левски, съобщи бТВ във вторник. Той побърза да се извини публично.

„Нещата просто станаха случайно. Трябваше да представя моя книга в университета, за да завърша курса си по книгоиздаване. Така от библиотеката си избрах книгата „12 мита в българската история”. Моята книга е отпечатана в четири екземпляра. Един предадох в училище, а другите дадохме в библиотеката. Извинявам се на проф. Божидар Димитров, че го въвлякох в такова нещо. Не съм го направил нарочно, а ми трябваше просто за училище. Не съм искал в никакъв случай да му открадна труда”, заяви Антонио Иванджиков.

Той добави, че за курсовата си работа е получил като оценка петица.

Издателството, отпечатало книгата „12 мита в българската история” на Божидар Димитров, но под авторството на Антонио Иванджиков, заяви, че не познава клиента си, а е комуникирало с него само чрез имейл. На пресконференция Димитър Клатуров от „Печатница НИМА” - Плевен е обяснил, че практиката им била да издават книги на млади автори безплатно. Така през април миналата година Иванджиков се свързал с издателството по имейл, в който изпратил книгата и се представил за неин автор, след което получил една безплатна бройка за себе си. Служителите не са се усъмнили в клиента си.

Клатуров посочи, че се е срещнал с Божидар Димитров и е поднесъл извиненията на екипа си.

#Божидар Димитров #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »