Борисов: Погребаха „Белене” преди нас, ние й сложихме кръста

Борисов: Погребаха „Белене” преди нас, ние й сложихме кръста
„Няма смисъл нещо, започнало преди 33 г. и глътнало милиарди, да продължаваме да го тупкаме. Това го знаят и двете страни", подчерта Борисов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че взетото решение да бъде спрян проектът АЕЦ „Белене" и на негово място да се изгради газова централа, е правилно.

Това обяви самият той в събота по Дарик радио. Според него идеята за референдум по темата е сложна процедура, която нямало как да се реализира, защото не можело само да попиташ хората дали са „за" или „против".

„Няма смисъл нещо, започнало преди 33 г. и глътнало милиарди, да продължаваме да го тупкаме. Това го знаят и двете страни", подчерта Борисов.

„През 2006-2007 г. Сергей Станишев не са подписали истински договор, а Георги Първанов, като беше президент, всеки ден се изказваше срещу ГЕРБ, а от 2006 г. до 2009 г. мълчеше, че проектът за АЕЦ „Белене" се проваля”, каза още той.

„Това нещо е било погребано преди нас, ние само трябва да му сложим кръста. Целият проект е спекулация, това е най-малката дума, това е престъпление. Който говори за цифри сега, значи спекулира, защото говорим за разлики от милиони, дори от милиарди", заяви министър-председателят.

На въпрос какво са поискали руснаците от нас срещу намаляване на цената на газа с 11%, Бойко Борисов заяви, че са поискали честни и открити отношения, каквито, по думите му, ние имаме с тях.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #АЕЦ „Белене" #референдум #Сергей Станишев #Георги Първанов #президент #ГЕРБ #газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »