Жълт код в Северна България

Жълт код в Северна България
Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Жълт код е обявен в събота в 11 области на Северна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила заради силен вятър в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

Над страната облачността ще е разкъсана, значителна в Северна България. Почти без валежи. Повече слънце ще има в Южна България.

В Дунавската равнина и източните райони ще духа умерен западен вятър. Температурите ще се повишат слабо и максималните ще са между 13° и 18°, в София 13°.

Заради силния вятър времето е потенциално опасно и прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но от НИМХ предупреждават гражданите да бъдат внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват синоптиците.

#жълт код #Северна България #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Видин #Враца #Монтана #Плевен #Ловеч #Велико Търново #Русе #Търговище #Разград #Шумен #Силистра #Южна България #Дунавската равнина #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай