Махат дългата ваканция на депутатите?

Махат дългата ваканция на депутатите?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независимият депутат Велизар Енчев внесе в деловодството на парламента проект за изменение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

"Предлагам спешна промяна в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, която да се гласува в пленарната зала на Народното събрание на 8 или 9 април т.г.", се казва в текст, адресирано до председателя Цецка Цачева.

Според него тази промяна трябва да е съобразена с официалните празници и неработните дни през 2015 г. "Смятам, че е морално укоримо народните представители да имат толкова дълга ваканция за Великден (10 дни), докато почивните дни за българските граждани са 10, 11, 12 и 13 април", заявява Енчев.

"Решение на Народното събрание депутатите да почиват от 10 до 13 април ще покаже, че сме адекватни на обществените очаквания и сме социално солидарни с нашите избиратели. Вярвам, че депутатите ще подкрепят моето  предложение. Със своя положителен вот те ще помогнат за повишаване на авторитета на Народното събрание, който в последните години е много нисък", призова Велизар Енчев.

#Велизар Енчев #Енчев #депутати #народни представители #Народно събрание #Парламент #ваканция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"