Латвия сравни Русия с Третия райх, ответният отговор - възможни са санкции

Латвия сравни Русия с Третия райх, ответният отговор - възможни са санкции
снимка: Туитър
A A+ A++ A

Латвия сравни Русия с Третия райх. Външният министър на балтийската страна Едгар Ринкевич предизвика гнева на Русия, като написа вчера в профила си в Туитър, че я очаква съдбата на германския райх след световните войни.

„Колкото повече наблюдавам съвременна Русия, толкова повече стигам до извода, че тя ще свърши като германския райх след Първата и Втората световна война, и тогава ще е късно“, гласи съобщението на Ринкевич.

 

Веднага под поста му се заредиха коментари за изясняване на позицията му. Много от потребителите се съгласиха с твърдението му, докато други остро го разкритикуваха.

Не закъсня и ответният отговор от руска страна. Председателят на Комисията по външни работи на руската Държавна дума Алексей Пушков реагира остро, като каза, че може да има последици за Латвия.

"Ако човек представлява официално държавата, ще трябва държавата му да носи отговорност за неговите думи. Когато министърът на външните работи на Латвия си позволява такива изявления, трябва да разбира, че могат да последват стъпки от наша страна, които да нанесат сериозен удар по интересите на Латвия – икономически, търговски и всякакви други. Не мисля, че трябва да се позволява дрънкане на всякакви глупости от чуждестранни политици без последици за самите тях, като на първо време трябва да им се забрани достъп до територията на Руската федерация“, каза Пушков пред радио "Говори Москва".

#Латвия #Русия #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »