Българка в САЩ опитва да събере никарагуанец със старата му любов от Стара Загора

Българка в САЩ опитва да събере никарагуанец със старата му любов от Стара Загора
снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Светът е малък! Доста често си повтаряме това изречение именно защото ежедневно се убеждаваме в истинността му. Поредният пример обаче е толкова нестандартен, че спокойно би послужил за сюжет на роман.
 
Историята разказва Ванина Кондова, българска актриса, която от години живее в Ню Йорк. В своя профил във Фейсбук тя публикува невероятна случка. Ето я и нея:

Чакам си аз метрото и си чета книгата, когато покрай мен минава човек, спира се и се връща. „Това български ли е?“, пита ме – „Да – казвам му – аз съм от България“. „О, да – вика – прилича на руски, но аз го различавам“. И получавам в дъждовния си, Ню Йоркски, петъчен следобед неочакван подарък – една любовна история… Как е от Никарагуа, но през ’84-та работел в България, в Кремиковци, видиш ли, а после живял в Стара Загора с г-ца Росица (и бащино име ми даде) Димитрова, как г-жа Мария Белчева „was my преподавателка“… Как Росица един ден отишла на фризьор, а него неочаквано го отвели и пратили обратно за Никарагуа и така и не могъл да й каже довиждане… Показа ми google earth и как често намира Стара Загора, да си я гледа от Космоса… Не знам какво да мисля, но ви подарявам това от сърце. Ето и книгата, която четях, честно. Пък ако някой познава подобна Росица, да каже, записах му имейла, искал само да каже „здравей“.“

Ванила публикува и снимка на новия си познат, заедно с книгата, която е четяла в този момент - „Изкуството да обичаш“, от Ерих Фром.

Постът й за няколко дни вече е харесан от близо 4000 души, а над 2700 са го споделили. Коментарите под публикацията пък разкриват, че вече е намерена една Росица от Стара Загора, но тя не е търсената.

Надежда се прокрадва и за учителка, която обаче няма профил в социалната мрежа. Дали тя е въпросната любима на никарагуанеца и ще успее ли той да й каже „Здравей“, предстои да разберем.

#Никарагуа #българка #учителка #Стара Загора #Росица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"