Джокович отново триумфира в Маями

Джокович отново триумфира в Маями
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Световният номер 1 Новак Джокович триумфира и на турнира от сериите „Мастърс” в Маями. На финала сърбинът победи Анди Мъри със 7:6, 4:6, 6:0 и защити титлата си от миналата година. Мачът продължи 2 часа и 46 минути. Това беше пети триумф за Джокович тук, докато Анди Мъри имаше две титли. Ноле победи шотландеца на финала на Откритото първенство на Австралия по-рано този сезон, а преди няколко седмици отново спечели срещу Мъри на полуфиналите в Индиън Уелс (Калифорния).

Джокович е първият тенисист, който три пъти печели турнирите в Индиън Уелс и Кий Бискейн в един и същи сезон.  

Сърбинът вече води с 18-8 победи в директните сблъсъци. Тази година Новак спечели и трите си мача с шотландеца – преди това на финала на Откритото първенство на Австралия и на полуфинала в Индиън Уелс. Само на твърди кортове 27-годишният белградчанин има десет поредни успеха срещу точно седмица по-възрастния си съперник. Двамата играха и на финала през 2012-а, когато Новак се наложи с 6:1, 7:6(4).

Припомняме, че Ноле вече има 22 титли от престижната верига ATP, което го доближи само на една победа от втория във вечната ранглиста Роджър Федерер. Водач е Рафаел Надал с 27.

#Новак Джокович #Анди Мъри #Маями #Рафаел Надал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"