Ковачки: Обвиненията са безпочвени, противоречат на резултатите на Общинска банка

Ковачки: Обвиненията са безпочвени, противоречат на резултатите на Общинска банка
Всеки добър мениджър знае, че когато екипът бележи успехи на силно конкурентен пазар той не се подменя, освен ако мотивите не са различни от развитието на управляваното дружество, заявява Христо Ковачки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесменът Христо Ковачки отхвърли обвиненията, които му отправи по-рано в петък представителят на основният акционер в Общинска Банка Орлин Алексиев.

„Днешните обвинения отправени от новоназначен преди 4 месеца ръководител в Общинска банка АД, са безпочвени и противоречат на реалните резултати на финансовата институция," смята Христо Ковачки.

По думите му екипът на банката е „насилствено сменен в момент, когато тя е бележила ръст".

„Потвърждение за това бе направено и от международната рейтингова агенция Standard & Poor's, която потвърди дългосрочния контрагентен кредитен рейтинг на Общинска банка АД „В+"," аргументира се бизнесменът.

„В резултат от лоша кредитна политика и прикрито финансиране на партията на Христо Ковачки „Лидер". Тези порочни практики навреме бяха прекратени с промените на Софийска община за Общинска банка," каза по-рано Орлин Алексиев.

Той се обоснова с данни за периода януари 2010 г. до октомври 2011 г., които показват, че кредити са дадени на над 20 фирми, свързани с миноритарния акционер Христо Ковачки.

Според него същото се потвърждава от всички извършвани през годините проверки в банката, капитализирането й, увеличаването на собствения капитал с близо 30 млн. лв. и разпределянето на дивидент на акционерите и в размер на около 30 млн. лв. в периода 2005 – 2010 година.

„Всеки добър мениджър знае, че когато екипът бележи успехи на силно конкурентен пазар той не се подменя, освен ако мотивите не са различни от развитието на управляваното дружество," допълва Христо Ковачки.

„Пожелавам успех на новото ръководство. Нека целите, които си поставят, са свързани с развитието на една от малкото банки в България с български акционерен капитал, вместо със „сензационни" разкрития аргументирани с предположения," се казва още в позицията на Христо Ковачки.

#Христо Ковачки #Орлин Алексиев #Общинска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"