Бойко Борисов на официално посещение в Грузия и Армения

Бойко Борисов на официално посещение в Грузия и Армения
Визитите на премиера Бойко Борисов (на снимката) са по покана на министър-председателите Ника Гилаури и Тигран Саргсян. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и водена от него правителствена делегация ще направят официални посещения в Грузия и Република Армения от 1 до 3 април.

Визитите са по покана на министър-председателите Ника Гилаури и Тигран Саргсян, съобщи правителствената пресслужба.

В официалната делегация са включени министърът на труда Тотю Младенов, министърът на транспорта Ивайло Московски и зам.-министърът на външните работи Иван Найденов.

В Грузия Бойко Борисов ще разговаря със своя колега Ника Гилаури и с Негово Светейшество и Блаженство Илия II, Католикос-Патриарх на цяла Грузия, архиепископ на Мцхета и Тбилиси и митрополит на Цхум-Абхазия.

В рамките на визитата в град Тбилиси в присъствието на двамата премиери ще бъдат подписани двустранни споразумения и договори в областта на образованието, обмен и взаимна защита на класифицирана информация и протокол за реадмисия.

Посещението в Армения е планирано за 2-3 април. Програмата там предвижда срещи на министър-председателя с премиера Тигран Саргсян, с президента Серж Саргсян, с Негово Светейшество Гарегин II, върховен патриарх, Католикос на всички арменци и с председателя на Националното събрание на Република Армения Самвел Никоян.

В рамките на посещението ще бъдат подписани двустранни споразумения в областта на образованието и социалната сфера.

#Бойко Борисов #премиер на България #Грузия #Ника Гилаури #Тигран Саргсян #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Министър на транспорта #Ивайло Московски #Иван Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »