Велизар Енчев учреди Българска пролет

Велизар Енчев учреди Българска пролет
Учредителното събрание на движението на Енчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независимият депутат Велизар Енчев учреди във Велико Търново гражданско движение Българска пролет.

Сбирката за учредяването бе в манастира "Св. Никола" в Арбанаси. Там бе решено Движението за радикална промяна да бъде назовано Българска пролет, предаде БГНЕС.

"За 25 години върху системата са нанесени тежки 25 удара и така страната ни е превърната в най-бедната държава в Европейския съюз и е създадена класа на имащи и нямащи... И поради тази причина ние от Движение за радикална промяна решихме да започнем поход за ограмотяване и възраждане на българския народ. Защото смятаме, че в днешно време се нуждаем от революционна промяна на духа на българския народ, защото той е унизен и смачкан", заяви Велизар Енчев по време на учредителното събрание.

Според него, никога досега в последните 25 години България се управлява от един криминален елит.

"В последните шест години начело на този елит е партия ГЕРБ, която е туморният израстък на българската демокрация – партия, която веднъж беше свалена от властта с масови протести и по един парадокс на съдбата, или заради нашата народопсихология, или заради манипулацията на изборния процес, т. нар. синдром Костинброд отново се възцари за 4-годишен мандат, но този с една изключително порочна коалиция, която никой от нас не е допускал, че е се случи. Коалиция на несъвместими политически субекти," каза още Енчев.

#Велико Търново #Енчев #Велизар Енчев #Българска пролет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »