"Ал Шебаб“ заплаши Кения с още една кървава баня

"Ал Шебаб“ заплаши Кения с още една кървава баня
Снимка: www.nbcnews.com
A A+ A++ A

Ислямистката групировка „Ал Шебаб“ заплаши Кения с още една кървава баня, само два дни след като отне живота на 148 души в университета в Гариса.

„Вие не само оправдавате репресивната политика на вашето правителство, но и я подкрепяте като гласувате за тях. Ще платите за това с кръвта си“, се казва в обръщение на групировката към кенийските граждани, цитирано от АФП.

Правителството на Кения се закани да отвърне на удара. Вътрешният министър на страната заяви, че Кения няма да се преклони пред терористичните заплахи.

„Правителството на Кения няма да се изплаши от терористите, които убиха невинни хора като начин да унижат правителството", заяви Джоузеф Никейсъри пред журналисти пред университетския комплекс в североизточния град Гариса. „Правителството е твърдо решено да отвърне на удара на терористите и аз съм убеден, че ние трябва да спечелим войната срещу нашите врагове", закани се министърът.

Припомняме, че в четвъртък бойци на сомалийската групировка „Ал Шебаб" атакуваха университета и убиха 148 души. Атаката в университета е една от най-смъртоносните в Кения през последните години. Най-малко 79 души бяха ранени при нападението.

#Кения #тероризъм #терор #Атака #Гариса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници