Москов няма да прави компромиси при събиране на осигуровките

Москов няма да прави компромиси при събиране на осигуровките
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Солидарността в здравното осигуряване налага да няма повече компромиси в събирането на осигуровките, обясни здравният министър Петър Москов по време на посещението си във Варна в четвъртък, предаде БНР. По думите му онзи, който не успее да внесе осигуровките до края на годината ще трябва да плаща много повече назад. "Съжалявам, но в тази система трябва да има справедливост", категоричен е министърът.

Той разясни също, че в основния пакет здравни услуги, финансиран от Националната здравноосигурителна каза, влизат най-масовите заболявания: "Прекратяваме възможността за тези страдания, които са масовите, които водят до ужасяващите здравно-демографски характеристики, да има чакане, да има нужда от доплащане, да има каквото и да било.

Това е подчинено на целта в рамките до 2020 година продължителността на живота във всяка една от възрастовите групи и заболяваемостта от тези основни групи заболявания да бъде сведена до средно европейската. Целта е да има ниски нива на заболяваемост. Средство е групирането на масовите заболявания в основен пакет на Касата", каза още министър Москов.

#Петър Москов #осигуровки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"