Чиста печалба от 31 млн. лв. отчете „Булгартабак“

Чиста печалба от 31 млн. лв. отчете „Булгартабак“
Основен принос за по-добрия финансов резултат имат постъпленията от цигарените предприятия „Благоевград – БТ“ АД и „София – БТ“ АД на обща стойност 32 млн. лв.
A A+ A++ A

Нетна печалба в размер на 31,4 млн. лв. отчита „Булгартабак – Холдинг“ за 2011 г., съобщиха от дружеството.

За 2010 г. е отчетена печалба от 5,8 млн. лв.

Основен принос за по-добрия финансов резултат имат постъпленията от цигарените предприятия „Благоевград – БТ“ АД и „София – БТ“ АД на обща стойност 32 млн. лв., се казва още в съобщението на „Булгартабак“.

Първото дружество приключва със загуба от 3,87 млн. лв. Същевременно обаче „София – БТ“ АД отчита печалба от 3,55 млн. лв.

За сравнение, печалбата на „Благоевград – БТ“ АД за 2010 г. е по-голяма и е в размер на 9,86 млн. лв., а на „София – БТ“ АД е 9,72 млн. лв.

Производственият капацитет на „София – БТ“ АД е с 50% по-нисък от този на „Благоевград – БТ“ АД, а ангажираният персонал е 47% по-малко.

Тютюнопреработвателното дружество „Плевен - БТ“ АД също отчита годишна загуба в размер на малко повече от милион лв. спрямо незначителна печалба от 13 хил. лв. за 2010 г.

Годишните финансови отчети на дружествата са одитирани без резерви.

Отчетените финансови резултати в група „Булгартабак“ за 2011 г. са продиктувани от ограниченото потребление в страната, на извършения преглед на активи, чиято балансова стойност не отговаря на тяхната адекватна пазарна стойност, както и на снижението в ефективността на ресурсите на предприятията.

Лошите финансови резултати налагат провеждането на рестриктивна политика с цел капитализиране на дружествата от група „Булгартабак“, съобщават още от дружеството „Булгартабак“.

#загуба #печалба #Булгартабак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"