С 20% се вдигат най-ниските заплати в Агенцията по горите

С 20% се вдигат най-ниските заплати в Агенцията по горите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С 20% ще бъдат увеличени заплатите на служителите с най-ниско възнаграждение в Агенцията по горите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в официалното откриване на Седмицата на гората. Всички работници в системата ще получат и ново облекло.

Борисов поздрави участниците в тържеството, като ги прикани да си вършат работата и да подават сигнали, когато има проблеми, без да се страхуват.

"От Вас зависи гората да е здрава и красива", заяви премиерът.

Борисов обяви, че е разпоредил съвместни действия на трите министерства – земеделското, транспортното и МВР, така че да не се допуска претоварване на пътната мрежа в страната и спазването на означените максимално допустими товари по пътищата там, където се превозва дървесен материал.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обяви, че ще положи усилия горите да бъдат управлявани по различен начин, за да се върне общественото доверие.

"Всеки от вас, който стои тук, трябва да си даде ясната сметка, че ние трябва да положим усилия тази ерозия на доверието към системата да спре. Във всички политики и решения, които вземаме, повярвайте, никога водещият критерий няма да са парите, които може да даде тази система или печалбите, които могат да дадат. Ние сме изправени пред общественото искане да променим начина на стопанисване на гората", обяви Танева.

#20% #вдигат #заплати #агенция #гори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »