Градушка с размерите на лимон се изсипа над Сахара

Градушка с размерите на лимон се изсипа над Сахара
снимка: Flickr.com
A A+ A++ A

Градушка с размерите на лимон се изсипа над Сахара, северозападно от Мемфис в района на пирамидите. Необичайният валеж е продължил около 5 минути, като е предизвикал учудване и дори страх у жителите, които помислили, че идва краят на света.

Уплашени камили са започнали панически да бягат в търсене на подслон, а туристите веднага са извадили телефони и фотоапарати, за да запечатат ледените късове.

Явлението е необичайно за тези географски ширини, но не е феномен, тъй като и преди се е случвало. В стари папируси от времето на Хефрен се съобщава за леден дъжд разрушил част от строежа на пирамидата, като щетите са били непоправими и се е наложило гробницата да бъде изградена на ново място.

Необичайната градушка веднага привлече вниманието на учени от цял свят, които се събират на извънреден симпозиум в Австралия. Според специалистите не е от значение самият валеж, а формата на ледените късове.
Авторитетният следовател на небесните явления проф. Апостолет Зи  коментира, че фактът, че градното зърно прилича повече на лимон, а не на ябълка е ключов. Това означавало, че явлението може да се повтори в рамките на следващото хилядолетие.

Правителството в Египет прие сериозно предупреждението на проф. Зи и разпореди изграждането на подслони срещу градушки, в случай, че небето отново се разтвори и изсипе ледени късове.


#градушка #Сахара #лимон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници