Родители спряха децата си от училище в знак на протест

Родители спряха децата си от училище в знак на протест
Родители от гоцеделчевското село Брeзница не пускат децата си на училище в знак на протест срещу назначения от Регионалния инспекторат по образование временно изпълняващ длъжността директор Ангел Живков. Снимка: elizabethtownfamily.com
A A+ A++ A

Родители от гоцеделчевското село Брeзница не пускат децата си на училище в знак на протест срещу назначения от Регионалния инспекторат по образование временно изпълняващ длъжността директор Ангел Живков.

Хората настояват той да бъде уволнен и на негово място да бъде издигнат местен човек, независимо от вероизповеданието му, предаде БНР.

Местните са на мнение, че в селото има достатъчно квалифицирани преподаватели, а шефът на училището трябва да е избран от народа.

От четвъртък Живков получава по телефона заплахи за разправа над него и семейството му, ако не се оттегли от поста, сподели той:

„Местен доктор вече за трети път ме заплашва по телефона със саморазправа. Във връзка с този случай съм информирал компетентните служби. Жалко, че намесват и жена ми, на която също звънят непрекъснато и я заплашват. Това за мен показва, че в цялата тази ситуация има една голяма мерзост и в същото време едно голямо притеснение, за да не излезе на показ нещо“.

Близо 500-те ученици от село Брезница имат натрупани вече над 5 неизвинени отсъствия поради забраната на родителите им да посещават училището. Това означава, че семействата няма да получат детски надбавки през април.

#родители #деца #училище #протест #директор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"