Бабата и бащата на детето в куфар идват в България

Бабата и бащата на детето в куфар идват в България
Снимка: МВР
A A+ A++ A

Бащата и бабата на петгодишното дете, открито мъртво в куфар в края на март у нас, ще пристигнат в България за разпознаването на неговото тяло и това на майка му. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на Павел Астахов, пълномощник при президента на Русия по въпросите за правата на детето.

„Става въпрос за умишлено убийство на двама граждани на Руската федерация. На 30 март българската страна се обърна към консулството на Русия с молба да уточни данни за намерените трупове. Успяхме да открием бабата на загиналото дете, тя живее в Тува и има готовност да замине, за да го разпознае“, заяви Астанов.

По-рано стана известно, че убитата жена, за която се предполага, че е майка на загиналото дете, е била в процес на развод с бащата, но той ги е издържал. „Свързахме се също и с бащата, той също има готовност да замине, за да участва в разпознаването, макар и по неговите думи да се е виждал рядко със загиналите“, поясни Астахов.

Главният прокурор Сотир Цацаров също потвърди във вторник, че има връзка между откритата жена в Приморско и детенцето, което бе намерено в куфар край Пасарел. "Няма да бъдат дадени каквито и да е подробности, докато не достигнем до конкретна версия, която да мога да потвърдя", заяви главният прокурор.

На въпрос дали има връзка между жената от Приморско и детето, Цацаров обясни, че са на лице такива данни. „Не мога да кажа повече, защото интересите на разследването не позволяват това да бъде казано. Нека дадем възможност както на колегите от Прокуратурата, така и на колегите от Криминална полиция да свършат работа", подчерта той.

„Ако се налага да се предприемат действия, те ще бъдат предприети по линията на международната правна помощ", обясни главният прокурор в отговор на въпрос дали представители на руската прокуратура ще участват в разследването.

Попитан дали снимките от МВР на дете и жена от понеделник имат нещо общо със случая, Цацаров поясни, че това, което е разпространено от МВР, е съгласувано с разследващия екип. "Малко преди да дойда тук съм разговарял с главния секретар. Става дума за изключително тежко криминално престъпление, дори не едно", допълни Сотир Цацаров.

#МВР #Приморско #Пасарел #Никита Леонтиев #Сотир Цацаров #Ана Леонтиева #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"