Страсти зад решетките: Осъдени доживот мъже минаха под венчило

Страсти зад решетките: Осъдени доживот мъже минаха под венчило
A A+ A++ A

Осъдените доживот убийци Михаил Галатинов (40-годишен британец от български произход) и Марк Гудуин (31) сключиха еднополов брак В британския затвор "Фул Сътън" (на снмиката долу).

За церемонията бяха поканени приятели и роднини, а също няколко служители на затвора. Съпрузите обаче ще продължат да лежат в различни камери.

Според британското законодателство осъдени имат право от 1983 г. да встъпват в брак. Те също са защитени от закона за  правата на човека, валиден за целия Европейски съюз. Според него сключването на брак се отнася към базовите човешки  права, заедно с получаването на образование, грижата за здравето и свободата на вероизповедание.

Още за младоженците

Галатинов е роден във Великобритания, но баща му е българин. Прекарал е почти целия си съзнателен живот в затвора, където влиза още на 17 години за блудство с непълнолетни момчета. Влиза за втори път в затвора заради убийството на Ейдриан Камински (28) през 1997 - само три месеца след като е излязъл от затвора.  Повод за убийството е ревност. Галатинов бил бесен, че докато бил в затвора, Камински си намерил друг партньор. Той удушил Камински, след което отрязал му китките, за да не бъде разпознат по отпечатъци и изгорил тялото. Той бил под наблюдение на полицията и бил спрян от патрул на пътя точно в момента, в който се опитвал да укрие трупа, който бил открит в багажника.

В решението на съда се казва, че „Галатинов е изключително опасен психопат, хладнокръвен убиец, който е планирал предварително убийството до последния детайл.

Марк Гудуин е шотландец от Еъри и е осъден през 2007 на десет години затвор също за убийство – на 57-годишния  Малкълм Бенфолд, главатар на банда, която преследвала гейове. Една вечер Гудуин пресрещал Болдуин в парка и го пребил от бой.

#мъже #венчило #брак #затвор #затворници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »