До 90 км/ч в някои отсечки на АМ “Тракия” и “Хемус” от 1 април

До 90 км/ч в някои отсечки на АМ “Тракия” и “Хемус” от 1 април
A A+ A++ A

До 90 км/ч. ще бъде ограничена скоростта в някои участъци на магистралите “Тракия” и “Хемус” от 1 април, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Причина за ограниченията е лошото състояние на пътната настилка. Липсата на пари не позволява тези участъци да бъдат ремонтирани преди началото на летния сезон, когато трафикът е най-натоварен. Затова ще бъдат въведени ограничения в скоростта с цел да бъде повишена безопасността на движение.

Ограничението ще важи за следните участъци:

• на АМ „Тракия“ от км 63+000 до км 90+197 и от км 119+760 до км 133+112 – на територията на област Пазарджик и Пловдив;

• на АМ „Хемус“ от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/ и от км 349+820 до км 376+119 /ляво платно/ – на територията на област Шумен и Варна.

Оказателни знаци ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.

Всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички автомагистрални пътища. При констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени още същия ден, в случай метеорологичните условия го позволяват.

#магистрали #скорост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »