България стигна до равен срещу Италия в дебюта на Петев (СНИМКИ)

България стигна до равен срещу Италия в дебюта на Петев (СНИМКИ)
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборите на България и Италия завършиха при равен резултат от 2:2 в квалификацията за Евро 2016 на стадион "Васил Левски". Мачът стартира с груба грешка в българската отбрана и автогол на Йордан Минев в 4-ата минута. Вратарят на Мерсин, Николай Михайлов, бе оставен без шансове след като след центриране на Бертолачи, Минев заби топката в собствената си мрежа.

В 10-ата минута Ивелин Попов възтанови равенството след удар от границата на наказателното поле. Пасът на Станислав Манолев не бе пресечен от Бонучи и Попов се възползва от възможността като прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Сиригу.

В 17-ата минута "трикольорите" стигнаха до пълен обрат след страхотна атака и направиха резултата 2:1. Илиан Мицански засече центриране на капитана Ивелин Попов и прати топката в десния ъгъл на вратата на Италия.

Тридесет минути след началото на мача и двата отбора поддържат високо темпо на игра и атмосферата на стадион "Васил Левски" е напрегната. Българите се отърсиха от лошия старт и автогола на Минев и продължават да пресират "адзурите".

Ивелин Попов бе близо до гол за България след добре изпълнен пряк свободен удар в 37-ата минута, но топката се отби от напречната греда на вратата на Италия.

Второто полувреме започна със силна преса от страна на отбора на Италия. "Трикольорите" са прибрани в собствената си полувина и се защитават успешно. 

В 73-ата минута със свежи сили Валери Божинов влезе в игра на върха на атаката след като замени Илиан Мицански. 

В 81-ата минута Джорджио Киелини пропусна да вкара топката във вратата на Николай Михайлов след добро центриране от ъглов удар.

Три минути по-късно Едер се измъкна от Светослав Дяков и прати топката в далечния ъгъл на вратата на България, за да изравни резултата за 2:2.

До края на срещата Италия продължи да пресира националите, но не успя да постигне победата. Възпитаниците на Ивайло Петев показаха мъжка игра и борбеност и си върнаха част от доверието на феновете дошли да ги подкрепят на стадион "Васил Левски".

След този двубой България e на четвърто място в група "Н" с актив от 5 точки, а Италия остава на второ със събрани 11 пункта.

#Италия #България #Евро 2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"