Появи се нов свидетел на убийството на Немцов, видял предполагаемия убиец

Появи се нов свидетел на убийството на Немцов, видял предполагаемия убиец
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още един човек е присъствал на убийството на руския политик Борис Немцов, застрелян на 28 февруари в центъра на Москва. До момента се смяташе, че само украинската приятелката на политика Ана Дурицкая е била на мястото по време на престъплението.

Според "Коммерсант" обаче има нов друг човек, който е бил там. Това е 27-годишен управител на филма, чието първо име е Евгени, пише изданието, позовавайки се на свой източни в следствието. Фамилията на свидетеля не се разкрива.

По време на произшествието той е вървял зад Немцов и Дурицкая. Движил се е със слушалки на ушите, в които кънтял тежък рок, а освен това е гледал в монитора на смартфона си. По тези причини той не е чул нито изстрели, нито е видял самата стрелба срещу Немцов.

Когато Евгений вдигнал глава обаче, видял "цяла група хора вместо вървящата пред него самотна двойка", се казва в материала на вестника.

Борис Немцов лежал на тротоара до каменния парапет на моста. Дурицкая стояла до него, но Евгений забелязал един мъж (предполагаемият убиец) да прескача в този момент бордюра, разделящ тротоара от платното", добави още "Коммерсант". Евгени го видял откъм гръб. По думите му това е бил мъж със среден ръст, слабоват, тъмните му коли били със средна дължина. Бил е без яке, с чувалест тъмен суичър.

"Коммерсант" отбелязва, че това описание не съответства на външността на обвинения засега в убийството Заур Дадаев, който е едър мъж със спортно телосложение. Според Евгений мъжът се качил в бяла кола руско производство, която приличала на "Приора". Според следствието убийците се качили на ZAZ Sens.

"Коммерсант" уточнява, че адвокатите на призналия вината си Заур Дадаев ще използват несъвпаденията в показанията на своя клиент и на новия свидетел като доказателство, че той не е замесен в убийството. Според защитата обвиняемият може да е поел несъществуваща вина.

#Борис Немцов #убийство #свидетел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"