Шефът на Apple дава цялото си състоянието за благотворителност

Шефът на Apple дава цялото си състоянието за благотворителност
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шефът на американската компания Apple Тим Кук ще даде цялото си състояние за благотворителност. Той ще запази само средствата, които ще са му необходими за образованието на неговия племенник. Това съобщи самият бизнесмен в интервю за сп. "Форчън".

Според изчисления на изданието, стойността на активите на Кук надхвърля 800 милиона долара. Средствата ще бъдат предостави за борба с разпространението на СПИН и за цели, свързани със защитата на правата на човека. Част от парите ще са и за реформиране на имиграционната система в САЩ.

Кук заявява пред списанието, че вече е започнал, без много шум, да дарява средства, но иска да разработи систематичен подход към филантропията, а не само от време на време да пише чекове.

Тим Кук има намерение да плати образованието на племенника си, който сега е на 10 години.

През 2012 г. бизнесменът дари 50 милиона долара за нуждите на болниците в Станфордския университет в Калифорния. Предостави също 50 милиона долара на международната благотворителна организация Product Red, специализирана в борбата срещу разпространението на ХИВ, туберкулоза и малария.

#Тим Кук #благотворителност #състояние #СПИН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »