Опра с почетен „Оскар“

Опра с почетен „Оскар“
Опра Уинфри е обявена за най-богатия афроамериканец на 20. век и единствения в света черен милиардер. Снимка: starsentertainment.com
A A+ A++ A

Американската телевизионна водеща Опра Уинфри получи почетен „Оскар“ за благотворителната си дейност.

„Това е незабравим момент за една чернокожа жена, отраснала в бедност по поречието на Мисисипи и издигнала се до звезда в Холивуд“, заяви Уинфри на церемонията в събота вечерта, цитирана от „Ройтерс“.

Американската академия за филмово изкуство връчва почетни оскари всяка година. Освен Опра сред тазгодишните носители са актьорът Джеймс Ърл Джоунс и гримьорът Дик Смит.

Уинфри има и номинация за „Оскар“ през 1985 г. за поддържаща роля във филма The Color Purple. Тя подчерта, че участието в лентата й е помогнало да стане звезда, което пък я е отвело до филантропията.

Почетният „Оскар“ на Джеймс Ърл Джоунс му беше връчен за цялостната му актьорска работа, включваща ролята на боксьор в The Great White Hope и озвучаването на злодея Дарт Вейдър в сагата „Междузвездни войни“.

Дик Смит, наричан още „Кръстника на грима“, е отличен за невероятната си работа в творби като „Кръстникът“ и „Заклинателят“ (The Exorcist).

Тази година церемонията по връчването на оскарите ще бъде на 26 февруари. Провеждането й беше помрачено, тъй като Еди Мърфи, който трябваше да води награждаването, внезапно подаде оставка.

Мотивът на Мърфи беше, че не желае да продължи участието си в Наградите на Академията без своя приятел – продуцента на церемонията Брат Ратнър, който беше уволнен в сряда заради обида към цялото хомосексуално съсловие.

Водещ на награждаването през февруари се съгласи да бъде Били Кристъл.

#Холивуд #Дарт Вейдър #церемония #Междузвездни войни #Еди Мърфи #актьор #Опра #Оскар #Опра Уинфри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"