Вторият пилот е задействал снижаването на разбилия се във Франция самолет

Вторият пилот е задействал снижаването на разбилия се във Франция самолет
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Вторият пилот е задействал снижаването на разбилия се във Франция самолет А320. Летецът е бил сам в кабината.

Това стана ясно от думите на прокурора на Марсилия по време на извънредна пресконференция. Той отбеляза, че командирът на екипажа, който предал управлението на полета на втория пилот, защото излязъл замалко от кабината, се опитал да се върне обратно, но вратата била заключена.

Пътническият самолет Еърбъс А320, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, на 24 март падна на територията на югоизточна Франция, във високопланински район в Алпите. На борда се намираха 150 човека - 144 пътници и 8-членен екипаж.

По-рано авиационните експерти коментираха изтеклата информация за записа от черната кутия на катастрофиралия над Алпите самолет, като заявиха, че смърт или припадък може да е причина за това пилотът или пилотите да не са предотвратили сблъсъка на самолета с планината.

„Щом пилотите не са попречили на самолета да се удари в планината, то това би могло да означава, че те са били в безсъзнание или мъртви, може да са решили да умрат или да са били принудени“, казва експерт. По-рано запознат източник заяви, че последните звуци от записа от пилотската кабина свидетелстват, че някой излиза, после се чува чукане на вратата, но не последва отговор. Чукането се усилва и накрая някой се опитва да разбие вратата. Източникът не уточнява кой от пилотите е излязъл, но според вестник Le Monde това е вторият пилот.

#самолет #полет #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »