Убиха председателя на фенклуба на ПФК „Пирин“

Убиха председателя на фенклуба на ПФК „Пирин“
Председателят на фенклуба „Пирин – Реален“, 41-годишният Димитър Сукалински–Банскалията, e бил открит мъртъв късно вечерта на 29 март в апартамента си в Благоевград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на фенклуба „Пирин – Реален“, 41-годишният Димитър Сукалински–Банскалията, e бил открит мъртъв късно вечерта на 29 март в апартамента си в Благоевград.

Сукалински е убит с нож, има порезни рани по ръцете, след като се е опитал да се предпази от двамата си нападатели, които допуснал в жилището си, предаде БГНЕС.

Мъжът бе открит мъртъв към 22 часа на 29 март в заключения си отвън апартамент на 4-тия етаж на блок 201 Б на „Орлова чука“, част от жк „Еленово“. Сигналът на тел. 112 е подаден към 21.45 часа, след като той не отговарял на мобилния си телефон, а апартаментът бил заключен.

На място са извикани линейка и екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“, за да разбият вратата на жилището. До това не се стигнало, тъй като бащата на Сукалински извикал ключар, който пробил патронника на вратата и я отворил.

Сукалински бил открит в коридора, целият под, стените и ръцете му били в кръв. След като дежурният лекар на ЦСМП - Благоевград, констатирал смъртта на Сукалински, е извикана и полиция. Районът бе отцепен, към 22.30 часа започна огледът на местопрестъплението.

Димитър Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Починал е от кръвозагуба, въпреки че е успял в 20.36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите „Помощ, помощ“.

Някъде по същото време е звънял и на майка си с думите „Заклаха ме“. Родителите му, които живеят в друго жилище в района на Трето ОУ, веднага отишли до жилището му в жк „Еленово“.

Приятел на Сукалински разказа пред следователите, че към 19 часа той казал, че „има работа с едни момчета“ и тръгнал да се прибира в апартамента си.

Според съседи Сукалински се качил в апартамента си с двама души. След като го убили, те му взели ключовете и заключили отвън вратата.

Трупът на председателя на фенклуба бе огледан от съдебния лекар д-р Яни Златин, а към 3 часа след полунощ бе транспортиран за аутопсия в моргата на МБАЛ - Благоевград.

Работата на полицията по случая продължава, мобилният телефон на Сукалински е иззет, за да се установи с кого е разговарял вчера.

Неофициални информации свързват Банскалията с лихварство, преди години е работел и за застреляния сенчест бос Васил Горчев–Кьоравия. Сукалински носи прякора си Банскалията заради факта, че баща му е от Банско, където се е родил и той.

Баща му е бивш военен, бил е на служба в Банско и в дивизията в Благоевград като началник на склад за ГСМ. Сукалински не живее със съпругата си, имат едно дете.

#убийство #Благоевград #Банскалията #Димитър Сукалински

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »