Отново искат да наказват съдия Владимира Янева

Отново искат да наказват съдия Владимира Янева
A A+ A++ A

Допълнили сме предложението за образуване на дисциплинарно производство на съдия Владимира Янева във връзка с  издаване на разрешенията по станалата известна афера "Червеи" с допълнителни материали. Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Христо Иванов.

По думите му става въпрос за "няколко конкретни разрешения, които са във връзка с аферата "Червеи".

На въпрос дали не се притеснява, че ще го обвинят във война с Янева, както и с ръководството на Софийския градски съд, министърът отговори: "Не се опасявам, че ще ме обвинят, защото знам, че ще го направят".

По думите му неговата настоятелност е да не си затварят очите за факта, че този важен съд не е осъществявал реално съдебен контрол що се отнася до издаване на разрешения на СРС-та. Той посочи, че това е проблем на националната сигурност и на базови права на гражданите.

Отказът на Висшия съдебен съвет (ВСС) да образува дисциплинарно производство на заседанието си на 19 март 2015 г. не е пречка този въпрос да бъде поставен за ново обсъждане и решаване, тъй като в случая са налице новонастъпили обстоятелства, уточни Христо Иванов.

#наказание #съд #Христо Иванов #Владимира Янева #червеи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"