Нетаняху: Ръката ни е протегната в знак на мир към палестинските ни съседи

Нетаняху: Ръката ни е протегната в знак на мир към палестинските ни съседи
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Нашата ръка е протегната в знак на мир към нашите палестински съседи и народът на Израел знае, че истинският мир, както и нашето бъдеще, ще бъдат сигурни, само ако Израел е силен“. Това заяви Бенямин Нетаняху пред репортери, цитиран от Latimes.com.

Преди това президентът на Израел Реувен Ривлин официално възложи на Нетаняху да състави четвъртото си правителство. Той спечели парламентарните избори в Израел на 17 март. Неговата партия „Ликуд“ спечели 29 от общо 120 места в парламента.

Според избирателна система на Израел правителството не се формира от най-голямата партия, а от лидера на партия, който може да изгради коалиция и стабилно парламентарно мнозинство.

Законодателният орган в Израел е парламентът, наречен "Кнесет", състоящ се от 120 депутати, избирани на всеки 4 години.

65-годишният Нетаняху вече бе премиер на Израел от 2009 г., а първият му мандат като правителствен ръководител бе от 1996 до 1999 г.

Той има срок от 28 дни, които евентуално може да се удължат с още 14 дни, да състави кабинета си.
Нетаняху заяви, че ще продължи да работи за спиране на готвеното международно споразумение по иранската ядрена програма.

„Ще съхраним съюза си с най-добрия наш приятел САЩ, но ще продължим да действаме за спиране на застрашителното за нас споразумение с Иран“, заяви Нетаняху.

#Бенямин Нетаняху #Израел #мир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »