Италия конфискува активи на Кадафи за 1.1 млрд. евро

Италия конфискува активи на Кадафи за 1.1 млрд. евро
Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за конфискация на активите на Кадафи по целия свят. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Италианската данъчна полиция конфискува активи на стойност 1.1 млиарда евро, собственост на членове на фамилията Кадафи, в това число акции във водещи италиански компании и банкови депозити.

Операцията била извършена по молба на Международния наказателен съд, съобщи БТА, позовавайки се на информация на „Ройтерс“.

Сред конфискуваните активи има акции в най-голямата италианска банка „УниКредит“, в енергийния гигант „Ени“, в оръжейната компания „Финмеканика“, в автомобилната компания „Фиат“ и във футболния клуб „Ювентус“ в Торино, както и банкови депозити, покрит с гора имот на остров Патлерия в Средиземно море и два мотоциклета, единият от които бил „Харли Дейвидсън“.

Всички конфискувани активи били управлявани от бившата Либийска агенция за инвестиции от името на фамилията Кадафи. Сега те ще бъдат поставени под опеката на специален комисар, назначен от римски съд.

Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за конфискация на активите на Кадафи по целия свят, посочва „Ройтерс“. Средствата ще бъдат използвани за изплащане на компенсации на жертви на бившия либийски режим.

Трибуналът в Хага обвини сина на Муамар Кадахи, Сейф ал Ислам, и бившия шеф на либийското разузнаване Абдула ас Сануси в престъпления срещу човечеството.

#Сейф ал Ислам #Хага #Средиземно море #Торино #Ювентус #Фиат #ЕНИ #УниКредит #Международния наказателен съд #Кадафи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »