Блъснаха дете на пешеходна пътека, животът му е в опасност

Блъснаха дете на пешеходна пътека, животът му е в опасност
От миналото лято в България се провежда инициативата „Червена пътека“ в памет на 12-годишната Валя, загинала на 17 юни 2011 г. в Бургас, и на останалите жертви на войната по пътищата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Момиченце на 8 годинки е било блъснато на пешеходна пътека на бул. „Г. М. Димитров“ в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за инцидента е получен около 17.10 ч. на телефон 112. Детето е пресичало с дядо си, когато е било ударено. Пешеходната пътека се намира в района на Националната следствена служба.

На място е изпратен екип на Бърза помощ, който е откарал момиченцето в „Пирогов“. По първоначална информация то е в много тежко състояние и лекарите се борят за живота му.

Шофьорът е задържан. Извършва се оглед от компетентните органи.

В петък родители на деца, загинали в катастрофи, отново поискаха адекватни наказания за убийците на пътя. Те припомниха, че 93% от виновните шофьори на пътя се наказват с условни присъди и дори по-леки наказания, а при останалите 7% - ефективните присъди се дължат на рецидив.

Ден по-късно 25-годишният таксиметров шофьор Димитър Юлчев блъсна и уби 2 жени на пешеходна пътека в София. Таксиджията се оказа криминално проявен за кражба и измама, с над 50 акта и отнета шофьорска книжка.

#Димитър Юлчев #катастрофи #112 #Бърза помощ #Националната следствена служба #дете #пешеходна пътека #София #бул. „Г. М. Димитров“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"