Меркел, Оланд и Рахой се събират на мястото на трагедията

Меркел, Оланд и Рахой се събират на мястото на трагедията
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Франция Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и премиерът на Испания Мариано Рахой се очаква да пристигнат на мястото, където във вторник се разби пътническия самолет на германската нискотарифна компания "Джърмънуингс". Три инцидента загинаха 150 души, предаде АФП.

С началото на светлата част на денонощието екипите възобновиха работата на мястото на катастрофата на самолета Ербъс A320 във френската част на Алпите.

Голям брой полицаи и експерти трябва да стигнат до мястото, което бе отцепено през нощта. Хора от екипа заявиха, че теренът е много стръмен и труднодостъпен. Освен това след трагедията имаше силен снеговалеж.

Хиляди фрагменти от самолета и човешки тела са осеяли планинския склон, отдалечен от населени места и без път за достъп. Над склона кръжат хеликоптери.

Германският канцлер Ангела Меркел призова да не се спекулира с трагедията като се измислят различни версии. Френските власти заявиха във вторник, че катастрофата не е терористичен акт. От Луфтханза уточниха, че става въпрос за нещастен случай.

#Франция #самолет #катастрофа #Южна Франция #Луфтханза #Франсоа Оланд #Ангела Меркел #Мариано Рахой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »