В самолета А-320 пътували 67 германци, имало е и две бебета

В  самолета А-320 пътували  67 германци, имало е и две бебета
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На пресконференция след катастрофата на пътническия самолет на "Джърман уингс" над Южна Франция бе съобщено, че 67 германци са били сред пътниците. Сред тях има 16 ученици, който били на разменни начала в Испания.

"Имало е и 16 деца и двама учители, които са прекарали седмица там. Децата са били на възраст около 15 години и са хванали полета тази сутрин", съобщи Марти Пуйол, кмет на града Линарс де Вайес край Барселона, където са били децата.

В самолета, който е пътувал от Барселона са пътували и две бебета.

Преди да се разбие самолетът е падал в продължение на осем минути. Това съобщиха представителите на "Джърман уингс", която е дъщерна компания на Луфтханза.

Причините за инцидента до момента са неясни. Технически екип на Луфтханза е направил проверка на самолета А-320 ден преди катастрофата и той е бил изправен.

Действията на спасителните екипи в момента са силно затруднени, защото метеорологичните условия в района са започнали рязко да се влошават. В района вали обилен сняг.

Около 300 спасители, 300 полицаи, десет хеликоптера и един военен самолет са мобилизирани за работа на мястото на катастрофата във френските Алпи.

#катастрофа #Южна Франция #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници