Пролетното почистване на София започва на 25 март

Пролетното почистване на София започва на 25 март
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Традиционното пролетно почистване стартира в навечерието на Великденските празници и ще се проведе в два периода от 25 март до 9 април под надслов „Великденско почистване на града ни” и от 16 май до 22 май „За едно по - чисто лято”.

Стартът на кампанията ще бъде даден в сряда в 11:30 часа в градинката на пл. "Журналист", район "Лозенец", съобщиха от Столична община.

В инициативата ще се включат деца от втори клас от ОУ „Г. С. Раковски", които ще поставят хранилки за птички.
Кампанията има за цел не само да се почисти и направи столицата ни по–красив и приветлив град, но и да ангажира гражданите на София да са съпричастни в поддържането на чистота. Същата се разпределя на два периода:

„Великденско почистване на града ни” - от 25.03. до 09.04.2015 г. – обхваща почистване на прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на общински зелени площи и др., премахване на изоставени, ръждясали табели от стълбове, почистване на графити, боядисване на стълбове с антиплакатна боя,

„За едно по- чисто лято” - от 16.05. до 22.05.2015 г. – обхваща възстановяване на пейки /подмяна на счупени летви/ и боядисване на същите в градинки и паркове; затревяване на общински зелени площи, залесяване на територии с дървета, нискостеблени храсти, засаждане на цветя, благоустрояване на градинки, почистване на банкети и канавки, премахване на плакати и листовки и предаването им за рециклиране, почистване територията на манастира „Св.Мария Магдалина” и гората поддържана от Столичен инспекторат в кв. Кремиковци, Парка „Врана” , Природен парк „Витоша”.

#пролетно почистване #почистване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници