Олигарсите в Украйна са във война

Олигарсите в Украйна са във война
Перто Порошенко Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Олигарсите в Украйна са във война, пише френският сайт AgoraVox.

Политическата борба в Украйна се изостря заради битката за завоюване на нови икономически територии между местните олигарси, от които страната се надяваше да се избави.

Бурните протести на „Майдана“ преди една година искаха да премахнат олигарсите от властта, но всъщност смениха едни от тях с други. За разлика от преди, когато подобни преобразования се случваха тихомълком, то след спора между Петро Порошенко и Игор Коломойски нещата стоят по съвсем различен начин.

На 22 март бе съобщено, че „Приватбанк“, която е собственост на олигарха Игор Коломойски, е блокирала сметките на президента Петро Порошенко. Причина за това е, че държавният глава публично осъди олигарха за оскърбление на журналисти. Коломойски нападнал с цинизми журналист на „Радио Свобода“, който му зададал въпрос.

Според местни медии, сметките на Порошенко в "Приватбанк" възлизат на около 50 милиона долара.

От ръководството на банката на Игор Коломойски съобщиха, че финансовата институция замразява на активите на Порошенко заради технически проблеми.

Междувременно Коломойски предложи да се национализират украинските предприятия, които са приватизирани с нарушения в законодателството.

#Петро Порошенко #Порошенко #Игор Коломойски #Коломойски #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите