Прозрение: Метеорит взривил боеприпасите в Иганово

Прозрение: Метеорит взривил боеприпасите в Иганово
A A+ A++ A

След като експерти и отговорни фактори на държавно ниво се изказаха уклончиво за експлозията край Иганово, местните се насочиха към други източници - спомниха си, че преди по-малко от седмица над главите им прелетя метеорит.

Кметът на Сопот Веселин Личев тогава дори уведоми Националния военен център, че жители на Сопот около 18:40 ч. на 15 март чули тътен, видели ярка следа в небето, а по-късно се е появил и дим.

Тази версия измества в коментарите за взрива в цеха за боеприпаси официалните изказвания на представители на институциите, че причината е човешка грешка или саботаж.

За космическа намеса наплашените жители на Иганово и на околните селища заговориха, след като се разбра, че двучасовата канонада от избухващи снаряди все пак не е взела човешки жертви. Хората от предприятието по това време били на пролетен бал.

Жителите в района обаче се изнесли надалеч още след първия взрив в 19,30 ч., спомняйки си експлоциите от 1978 година, когато двама работници във ВМЗ загинаха.

За евентуалния метеорит сведенията са оскъдни. На някои размерите му се видяха като на топка за тенис, други коментираха, че скалният къс е бил колкото пералня.

"Като падаща звезда, но много по-голяма и със силна светлина", разказа жител на село Христо Даново.

 




#взрив #Иганово #метеорит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"